REBUS Handelseiendom og Folksom inngår samarbeid om utvikling av bydelsprosjekt i nye Vear Sentrum i Tønsberg kommune.


11 april, 2024

Pressemelding 11.april 2024

REBUS Handelseiendom og Folksom inngår samarbeid om utvikling av bydelsprosjekt i nye Vear Sentrum i Tønsberg kommune.

Folksom AS har solgt halvparten av aksjene i et bydelsprosjekt i nye Vear Sentrum i Tønsberg Kommune til REBUS Handelseiendom. 

Eiendommen er en sentral del Tønsberg kommunes nylige vedtatte arealplan og planprogram for Vear Sentrum. Eiendommen er på ca 4,5 mål og består i dag av tre eneboliger og tomter i krysset Steinbruddveien og Melsomvikveien mot rundkjøringen på Vear.

Prosjektet vil representere inngangsporten eller starten på nye Vear Sentrum og vil romme en dagligvare for REMA 1000 og kombinasjon av bolig, kontor og helsefunksjoner. Oppstart reguleringsarbeid er våren 2024. Endelig kombinasjon av ulike formål vil avklares gjennom reguleringsprosessen. 

Videre utvikling av prosjektet vil ledes av Folksom AS gjennom en utviklings- og forvaltningsavtale.

Dronefoto_Vear-0734_markering_vear_sentrum

Fornøyde samarbeidspartnere

Vi i Folksom er fornøyd med å få med en solid samarbeidspartner som REBUS til å videreutvikle dette prosjektet, sier Pål Egeland. Vi har gjennom flere år kjøpt tomter og eiendommer i Vear området da vi tror på Tønsberg kommunes satsning for å fortette Vear ytterligere og skape et pulserende og hyggelig lokalsenter. Beliggenheten til denne tomten er optimal for dagligvare og vil slik vi ser det oppleves som starten på den nye hyggelige urbane møteplassen på Vear. Vi ser frem til å starte dette arbeidet sammen med REBUS og lokalmiljøet, sier Pål Egeland, adm.dir. i Folksom AS.

REMA 1000 har over lang tid vurdert Vear for etablering av dagligvare. Vear er et ideelt sted for å etablere en ny dagligvarebutikk. Vi ser sterkt etterspørsel og interesse for vårt tilbud i nærområdet. Med denne beliggenheten og prosjektet vil vi kunne tilby moderne REMA 1000 med et godt utvalg av dagligvarer til laveste pris, av høy kvalitet. Vi ser frem til å komme i gang med planleggingen og reguleringsarbeidet, og vi håper å kunne ønske alle velkomne til åpningen av en ny flott REMA 1000 butikk om noen år, sier Christian Stensrud Larsen, Daglig Leder i REBUS Vestre Østland AS. 

Christian_Stensrud_Larsen_Pål_Egeland

Om Folksom

Folksom er en lokal eiendomsutvikler med genuin entusiasme for by- og stedsutvikling. Vi investerer i prosjekter på sentrale knutepunkter med stort utviklingspotensial som kan revitaliseres som folksomme og levende møteplasser. Folksom har i dag 11 pågående utviklingsprosjekter med ca 800 boliger og 20.000 m2 næring som skal realiseres de neste 5-10 årene. De største prosjektene er Foynkvartalet og Tolvsrød torg. Folksom eier også flere eiendommer langs Steinbruddveien på Vear og prosjektet Veartunet ved idrettsbanen på Vear.

Om REBUS

Rebus Handelseiendom driver med utvikling, investering og forvaltning av eiendommer i Skandinavia, med fokus på Norge og Danmark. 

Vår viktigste oppgave er å sørge for gode og lønnsomme butikklokaler for REMA 1000 Norge. Det gjør vi gjennom kjøp og utvikling av handels- og kombinasjonseiendommer. Som en del av REITAN er noen av våre viktigste grunnverdier at kunden er vår øverste sjef og at høy forretningsmoral er sentralt for å lykkes. Vi har meget solide eiere med lang historie innen handel og eiendom. 

Vi jobber aktivt med bærekraft og ønsker å ha en positiv innvirkning på lokalsamfunnene vi er til stede i, ved å utvikle eiendommer som er i tråd med lokale og globale behov og verdier. 

REMA 1000 er lavpriskjeden hvor sluttsummen på kassalappen teller. En av nordmenns mest kjente merkevarer, og hver dag jobber butikkmedarbeidere og Kjøpmenn for å gi deg varer av høy kvalitet til lavest mulig pris. REMA 1000 eies av Reitan Retail.

For ytterligere informasjon:
Pål Egeland, Folksom AS, tlf. 97078630.
Christian Stensrud Larsen, REBUS Handelseiendom AS, tlf. 97686386

Nyheter

1. juli, 2024

Folksom Færdercup er tilbake i 2024!