Utvikling av Tolvsrøds nye møteplass nærmer seg


6 februar, 2024

Utvikling av Tolvsrøds nye møteplass nærmer seg

Tolvsrød torg skal revitaliseres som møteplassen for Tolvsrødfolk. Et sted for alle, enten du nettopp har flyttet hit eller er fjerdegenerasjons Tolvsrødbeboer med alt av venner og familie i området. Med en blanding av gode boliger, grønne områder og et hyggelig allhus på torget, er dette mer enn bare et boligprosjekt – det blir et levende nabolag. 

TT_torg_r2-2_lav

Det første byggetrinnet tar form

-I desember ble rammesøknaden for første byggetrinn sendt inn, og vi venter på endelig rammetillatelse nå i februar. Sammen med Betonmast gjør vi siste finpuss og vi bruker ventetiden til å finne de beste leverandørene og underentreprenørene i markedet, forteller Ingmar Swanink, utviklingssjef i Folksom. 

Området som skal bygges ut er definert som område for fortetting og bydelssenter i kommuneplanen for Tønsberg. Prosjektet er derfor planlagt og blir bygget i tråd med kommunens overordnede plan om å utvikle et områdesenter.  

Forretninger, kontorer, helsetjenester og boliger i 1. byggetrinn

Ingmar_Tolvsrødtorg-1

-Vi vet det er mange som er nysgjerrig på hvordan leilighetene vil se ut, hvilken størrelse de vil ha og hva slags planløsning det blir. Dette jobber vi

 med nå, og leilighetsmiksen begynner å sette seg. Vi vil kunne tilby leiligheter i alle segmenter i første byggetrinn.

I det første byggetrinnet vil det bli 42 leiligheter i variert størrelse fra 40m² til 120m². På bakkeplan vil det bli ny Coop Xtra butikk, apotek, frisør og fo

rretninger. I bygget i front mot Valløveien vil det komme flere helseaktører, blant annet tannlege og legekontor. Det vil bli noe parkering på bakkeplan, men hovedvekten av parkering vil skje i parkeringskjeller.

Som boligeier på Tolvsrød torg vil du få tilgang til gode uteområder og store, felles takhager. Alle leilighetene får stort innslag av treverk og flere av boligene får høyere takhøyde enn vanlig. Alle leilighetene får i tillegg sin egen balkong eller privat terrasse.

Det blir felles takterrasse på plan 2. på taket til den nye Coop-butikken. Det blir også to fellesterrasser i 4.etasje med mye sol og panoramautsikt til Slottsfjellet og over Oslofjorden. 

-Vi har brukt mye tid på å jobbe ut gode planløsninger i leilighetene, der materialvalg og kvalitet er viktige elementer for å skape et godt sted å bo. Alt fra utforming av bygninger, farger, beplantning og belysning utendørs skal bidra til å skape en inkluderende møteplass

  • 7 stk 2-roms fra 40-55m²
  • 21 stk 3-roms fra 60-85m²
  • 14 stk 4-roms fra 80-120m²
  • Arealeffektive løsninger
  • Felles takhager

Tolvsrød 30-11-2023[65] (1)

Videre utvikling – Torghuset

Neste byggetrinn består hovedsakelig av fire bygg med boliger og noe forretning. Informasjon om det vil være klart om 1-2 år. Som en del av videre utvikling bør likevel Torghuset, selve hjertet av Tolvsrød torg nevnes. Her blir det en café/familierestaurant med uteservering, mulighet for å leie rom til møter, selskaper, pop-up forretninger eller kulturarrangement m.m.

-Torghuset bygges for flerbruk med mål om å skape et samlingssted for nærområdet. Endelig form og innhold er ikke bestemt og vil bli til underveis. Har du innspill og idéer til bruken av Torghuset, er du hjertelig velkommen til å ta kontakt med oss.
Torghuset plasseres midt på torget og blir selve møteplassen på møteplassen, med lett tilgang fra leilighetene og omgivelsene rundt.

Lansering våren 2024

-Vi nærmer oss lansering og vi gleder oss til å vise frem prosjektets første byggetrinn. Slik det ser ut nå jobber vi mot salgsstart rundt påsketider. Vi skal etablere et salgskontor på området hvor vi vil invitere alle interesserte til et informasjonsmøte ved lansering av prosjektet, forteller Ingmar.
Sammen med Coop Norge Eiendom, Betonmast Buskerud Vestfold som entreprenør og KB Arkitekter som arkitekter, ser vi frem til å endelig kunne realisere Tolvsrød torg som et nytt og levende bydelssenter for lokalsamfunnet.

 

Nyheter

1. juli, 2024

Folksom Færdercup er tilbake i 2024!