Her er byggingen av 52 nye leiligheter i gang


11 februar, 2016

Denne uken starter byggingen av 52 nye leiligheter på Foyntaket i Tønsberg sentrum. – Det er godt å være i gang, sier administrerende direktør Pål Egeland i Folksom AS

I fjor høst ble 40 leiligheter i prosjektet lagt ut for salg. Halvparten av disse ble solgt i løpet av de to første ukene. I vår ble det klart at man økte antall leiligheter til 52.

– Nå har vi solgt 41 av 52 leiligheter, og flere er reservert, sier Egeland.

Byggestart med rigg var egentlig i forrige uke, men i dag kom krana på plass og da kan byggingen oppe på selve taket starte.

– Godt å være i gang

Det er Skanska som har totalentreprisen på prosjektet, som er tegnet av KB arkitekter.

– Byggearbeidene vil foregå oppe på taket. Vi skal øke antall etasjer, og bygge om en del. Det blir også et riggområde på bakken bak Norli-tomten, sier Egeland.

– Det er utrolig godt å være i gang med byggingen på taket. Vi tror det er positivt for byen med flere boliger i sentrum, og det er gøy at det har solgt så bra, sier Egeland.

Han sier leilighetene er solgt til folk i alle aldre, men at det nok er en del som har gått lei av villatilværelsen og ønsker å bo enkelt og urbant.

Fire etasjer

Tjømegaten vil av sikkerhetsmessige årsaker bli stengt i deler av byggeperioden, som vil vare i rundt et år. Det kommer også til å komme en overbygning som skal fungere som sikring for bilister og gående i Tjømegaten.

Det skal bygges fire etasjer med boliger over kjøpesenteret. I front, ut mot Nedre Langgate, blir det to etasjer høyere, og ut mot Torvet blir det fire.

Legekontorene i Foyn er nå flyttet til andre etasje over Kiwi, og har fått inngang ved frisørsalongen på Foyn. Samtidig pågår byggearbeidene på McDonalds for fullt. Hurtigmatkjeden skal flytte ut fra kjelleren, og bruke første og andre etasje. Byggingen her skal være ferdig i månedsskiftet november/desember.

Fasade_luft

Les hele artikkelen i Tønsbergs Blad

Nyheter

1. juli, 2024

Folksom Færdercup er tilbake i 2024!