Har eiendomsmasse til en milliard: Hovedfokus på å gi bydeler nytt liv


19 oktober, 2017

Tolvsrød, Teie, Vear og Foynkvartalet: Eiendomsselskapet Folksom AS i Tønsberg er i støtet med stedsutvikling. Målet er å skape flere gode møteplasser i Vestfoldbyene, med miks av næring, bolig, kultur og torgfunksjoner. Nylig kjøpte selskapet brorparten av Tolvsrødsenteret med fem mål tomt.

Folksom eies av ansatte i selskapet og kapitalsterke investorer som Kristian Lundkvist og Fredrik Røed. Det har i dag ca.  50.000 kvadratmeter eiendomsmasse og nye ca. 50.000 kvadratmeter under planlegging, til en samlet verdi av bortimot en milliard kroner.

– Vi vil gå inn i det som er definert som bydelssentre og møteplasser i Vestfoldbyene, og tilgrensende områder, for å videreutvikle dem. Mange steder har uutnyttet potensial, Teie på Nøtterøy og Tolvsrød i Tønsberg er gode eksempler på det, sier Egeland.

Tidligere i år kjøpte Folksom halvparten av aksjene i Teie Torg Eiendom AS av Coop Norge Eiendom. Teie Torg Eiendom eier et areal på ca. 10.000 kvadratmeter, og Folksom har nå ansvaret for å drive dette utviklingsprosjektet videre fram.

Fra før av eier Folksom den gamle Tønsbergs Blad-eiendommen på Bjelland med 20.000 kvadratmeter tomt.

– Dette er i utgangspunktet en næringseiendom, men etter at Vear ble overført fra Stokke til Tønsberg er det uttrykt stor politisk vilje til å utvikle Vear-området. Vi vil spille inn våre 20 mål i den kommende områdeplanen, sier Egeland.

Store muligheter på Tolvsrød

Folksom er godt i gang med boliger på Foyntaket midt i Tønsberg sentrum. Planene er klare for byggetrinn to, som er Foynkvartalet ved siden av.

Siste eiendom i Folksoms portefølje er søndre del av Tolvsrødsenteret, samt det tilstøtende arealet hvor det i dag er bensinstasjon. Avtalen med Knut Thorstensen og to søsken er klar. 2. januar overtar Folksom formelt eiendomsmassen.

Les hele saken i vestviken24.no
Les mer om Tolvsrød Torg

Google-Maps

 

Nyheter

1. juli, 2024

Folksom Færdercup er tilbake i 2024!