Her ble det avholdt en litt annerledes gudstjeneste: – Det kjentes veldig fint ut


29 mars, 2020

Søndag formiddag parkerte over 60 biler på parkeringsplassen utenfor Tolvsrød torg for å delta på drive-in gudstjenesten.

IMG_5180

Sogneprest Sjur Askjer er glad for at han kunne holde gudstjeneste selv i denne korona-situasjonen.

– Det kjentes veldig fint ut fra der jeg sto, og folk sier at det var en god opplevelse, sier han.

Gudstjenesten ble planlagt på tre dager, og Askjer er fornøyd med resultatet.

– Lyd og bilde fungerte kjempebra, og mange syntes det var både sterkt og rørende å oppleve dette nå som det har vært så mange begrensninger, sier han.

– Vi var et team selv om vi måtte holde avstand

Askjer innledet gudstjenesten med å si at han er takknemlig for samarbeidet som har vært nødvendig for å få dette til å gå.

– Samarbeidet med Tønsberg Lyd og Lys og Folksom fungerte kjempebra. Vi følte vi var et stort team som gikk sammen om dette, selv om vi måtte holde avstand, sier han.

Det var mange andre som også var med på å gjennomføre gudstjenesten. Blant annet Arne Næss på piano, Eyvind Klæboe Helseth på trompet, Spirit sanggruppe med Marie Tellefsen og Ada Romøren Haanæs. I tillegg hadde Askjer med seg medliturg Oddrun Flaat Amundsen.

Alle i hver sin bil

Askjer syntes at det var fint å kunne ha gudstjeneste i korona-situasjonen vi befinner oss i nå.

– Det ga følelsen av samhold, og var meningsfullt for de som kom, sier han.

Arrangementet var godkjent av kommuneoverlegen, og sikkerheten ble prioritert.

– Det er rart at alle sitter i hver sin bil, men det er trygt. Det er fint for folkehelsa å komme sammen og høre budskapet om Jesus som gir håp, sier Askjer.

Under prekenen trakk han frem en tegning Tomine på seks år, hvor det var bilde av en regnbue med teksten «Alt blir bra».

– Tomine er en av mange barn som tegner regnbue nå med hilsen om at det skal gå bra. Kanskje dette er Guds smil til oss sammen med våren om at vi ikke er alene, avslutter Askjer.

IMG_5244  IMG_5210

 

Nyheter

1. juli, 2024

Folksom Færdercup er tilbake i 2024!