Pål leter etter "herr og fru Tolvsrød" på Tolvsrød torg


27 august, 2021

Det er fremdeles noen år unna, men likevel har nå jakten på driverne til Tolvsrøds kommende grendehus startet.

Pals_hoye_planer_Tolvsrod-1

Planene for Tolvsrød torg begynner å finne sin form. Et sentralt element i dette nye nærmiljøet vil stedets nye samlingsplass, grendehuset, være.

Nå leter utvikleren Folksom etter noen som kan tenke seg, ikke bare å drive et slikt sted, men også å være med på å forme og utvikle det. Noen med hjerte for Tolvsrød.

– Vil være tidlig på banen
– Utgangspunktet vårt er at dette stedet skal være helt unikt. Her skal ikke noen kjede inn, forteller leder Pål Egeland i Folksom.

Akkurat hva dette grendehuset helt konkret skal inneholde, er langt fra klart. Men at det i alle fall kommer til å inneholde et spisested, en restaurant, kafé, bakeri o.l., er helt sikkert.

– Åpningen av huset ligger et godt stykke inn i tid. Om ett års tid regner vi med å kunne stikke spaden i jorda. Deretter kommer det til å gå ytterligere noen år før alt vil være klart til å bli tatt i bruk. Men vi ønsker her å være på banen så tidlig som mulig, sier Egeland.

Grunnen til det at man allerede nå ønsker å komme i kontakt med de(n) fremtidige driveren (e) av dette grendehuset, er fordi man så fort som mulig ønsker å få dem med i den videre prosessen.

– Hva dette grendehuset skal inneholde, kan være så mangt. Herfra er det mange muligheter og mange veier videre. Det er viktig for oss at dem som skal drive dette stedet, også skal få anledning til å være med på å forme og utvikle det, poengterer Egeland.

Facebook-post-torgbygget-2-640x480-1

– Skal være midtpunktet

Uansett ser man for seg at grendehuset skal bli en møteplass for beboerne og befolkningen i nærområdet, og for besøkende.

– Grendehuset skal være midtpunktet på stedet og et multifunksjonshus for alle anledninger, åpen for alle som bor på Tolvsrød og omegn, ja i hele Slagen. Dette skal være et sted man skal føle tilhørighet til, og som man kan «slenge innom» når det måtte passe, fremholder Egeland.

Og nettopp derfor er det viktig at dem som skal bli «herr og fru Tolvsrød» selv må føle en særlig tilknytning til området.

– Det er ikke noe krav at vedkommende selv skal komme fra Tolvsrød, men det er viktig at man føler tilhørighet til stedet og at man har et hjerte som banker oppriktig for Tolvsrød og dem som bor her, understreker han.

Dem som måtte tenke at dette kan være interessant, kan allerede nå ta kontakt med Folksom for nærmere informasjon.

Les mer om Tolvsrød torg

Les saken på tb.no

 

Nyheter

1. juli, 2024

Folksom Færdercup er tilbake i 2024!