Se hvor langt byggeprosjektet i Rolv Wesenlunds vei 9 har kommet


5 desember, 2022

I Indre havn i Horten vokser en helt ny bydel frem, etasje for etasje. Til våren blir det innflytting.

I øyeblikket er det to pågående prosjekter, Conceptor Bolig og Folksom som bygger framtidas boliger, side om side på Bankløkka.

Folksom bygger 28 leiligheter over det tidligere Ferno Norden-bygget. Alle er solgt – også toppleiligheten som i noen uker var den dyreste som noen gang er solgt i Horten, med en prislapp på 13,8 millioner.

Les mer om Rolv Wesenlunds vei 9

Ingmar Swanink, utviklingssjef i Folksom, kan fortelle at det er mange som gleder seg nå. Folk rusler rundt i området, fryder seg over de vide grøntområdene mot sjøen og ikke minst kommer med sine bestillinger på flis og farger. Rundt april skal de være klare.

Indrehavn-051222

FOLKSOMBYGGET SETT FRA SØR: Denne enden av bygget er tuftet på det tidligere Ferno-norden bygget. Innkjøringen til bakkeparkering dekkes nå av presenning. Annlegsleder Andreas Lima fra Veidekke sier de følger tidsskjemaet. Foto: Ellen Johannessen (Gjengangeren)

Kjøkken er i ferd med å bli montert. Etter hva Ingmar Swanink forstår, har de fleste kjøperne beholdt kjøkkenmodellene som ble lansert i prospektet. Bortsett fra farge- og flisvalg har det ikke vært utstrakt bruk av tilvalg.

I disse dager er dekket på den felles takterrassen lagt to plan over parkering på bakkeplan. Ikke alle leilighetene får egen parkeringsplass, men får muligheten til å kjøpe plass i det neste prosjektet som kommer på sørsiden.

IHterrasse-051222

OVER PARKERING: Dekket til fellesterrassen på 350 kvadratmeter er på plass. Her skal det settes ut sittegrupper, dyrkingskasser og griller. Foto: Ellen Johannessen (Gjengangeren)

– Vi har hatt en solid entreprenør med oss. Veidekke har ikke gitt oss overraskelser.

Byggebransjen generelt kan snart legge et turbulent år bak seg, men anleggsleder Andreas Lima sier at de signerte kontraktene med underentreprenørene tidlig. Dermed har de unngått leveranseforsinkelser.

Når uteområdene er ferdigstilt starter detaljreguleringen av området mot sør, på det tidligere tomta til Wexhal. Samtidig skal Bromsveien erstattes av ny gjennomkjøringsvei, som har fått navnet Jørgen Kosmos vei.

Les hele saken på gjengangeren.no

Nyheter

1. juli, 2024

Folksom Færdercup er tilbake i 2024!