Det var den store felles takterrassen som avgjorde kjøpet


15 juni, 2022

Bonden flytter til byen: - Jeg tenkte hele tiden det måtte bli Karljohansvern

Gunnar Flåten fikk akkurat den leiligheten han ønsket seg i prosjektet til Folksom i Indre havn; en nordvestvendt i femte etasje i Rolv Wesenlunds vei 9.

Gunnar_rw9

Foto: Ellen Johannessen, Gjengangeren

 

Da den erkeinnfødte nykirkebonden innså at det ble generasjonsskifte på gården, handlet han fort og bestemt

– Det var den store felles takterrassen som avgjorde kjøpet.
Gunnar Flåten blir opprømt som en guttunge når han skritter ut på bryggene i Bankløkka båthavn. Det er en time siden han fikk vite at han hadde fått båtplass, en uke etter at han har kjøpt sin første båt – en 17 fots daycruiser.

På land kan han se den høye krana svinge over betongdekket i femte etasje der han skal flytte inn til påske.

 

Lar de unge overta

Gunnar Flåten blir 62 år til høsten. Å flytte fra gården Eiketuft på Nykirke til leilighet i Horten er ikke noe han har tenkt mye på, men som tredje generasjon bonde var han bevisst nødvendigheten av å kunne tre til side, når neste generasjon var klar til å overta. Nå er tiden inne. Sønnen Daniel på 29 og samboeren Ida blir fjerde generasjon.

– Jeg har hele tiden tenkt at det måtte bli noe på Karljohansvern, men der er det så lite til salgs. Da jeg så hvor fint det blir på Indre havn, begynte jeg å tenke på det. Da jeg først bestemte meg for prosjektet til Folksom Arkitektur, handlet jeg fort og bestemt, noe jeg ikke har angret et sekund på.

2RWV

Færre hester

Gunnar Flåten er pensjonsrådgiver for bedrifter, men har også et kjent navn både i idrettsmiljøet på Nykirke og travsporten.

– Men her er det ikke plass til hestene dine?

– Jeg har sagt i mange år at jeg skal trappe ned, men så har det blitt motsatt. Jeg skal prøve å ikke ha så mange, kan jeg si. Samtidig vil det å flytte hit frigjøre tid til andre interesser. I fjor kjøpte jeg hytte på fjellet. Jeg vil bruke kajakken. Reise mer, uten å være bundet til dyra på gården.

Det er Veidekke som har i oppdrag å bygge 28 leiligheter for Folksom Arkitektur i Rolv Wesenlunds vei. Det er to leiligheter for salg igjen. Overtakelsesperioden er fra 16. mars til 16. juni.

 

Fikk innfridd førstevalget i Rolv Wesenlunds vei 9

Gunnar Flåten satte seg på liste, og var heldig som ble tildelt leiligheten i femte etasje. Den er på 82 kvadratmeter. Med tilvalg regner han med at prisen vil bli på rett under 7 millioner. Halvparten av beløpet blir innløst. Den andre halvdelen får så gunstige lånebetingelser at han velger å la det være en del av fellesgjelden.

Det var ikke noe alternativ til Horten. Fra leiligheten vil han kunne se rett bort på Karljohansvern og Kongeskipet, hvor han avtjente sin verneplikt. Lenger inn i bukta ligger den første leiligheten han kjøpte. I 1983 kostet en leilighet i Kjølhalstien 140.000 kroner.

Pensjonsrådgiveren har møtt mange pensjonister som ikke er klar over hvor begrenset det økonomiske handlingsrommet blir når de må oppgi pensjon som eneste inntekt.

Gunnar_rw9_2

NYSLÅTT SKIPSREDER: Gunnar Flåten har kjøpt sin første båt. Båtplass i Indre havn fikk han på mandag. Foto: Ellen Johannessen, Gjengangeren

 

Ser framover

– Men hvordan blir det å flytte fra bygda som er kjent for sitt gode miljø?

– Det er veldig fint på Nykirke. Spesielt nå som vi har fått ny barnehage, oppgradert idrettsanlegg og snart ny skole. Jeg kommer alltid til å si jeg er nykirkegutt, men en må se framover. Nå merker jeg ikke alderen, og kan godt bo i enebolig, men det kommer en dag hvor det blir vanskelig. Her blir det enklere å bo, med nærhet til sjøen og alt annet, sier han og fleiper med at det var en strategisk beslutning å slå seg ned mellom sykehjemmet og gravlunden.

Les saken på gjengangeren.no

Les mer om prosjektet i Rolv Wesenlunds vei 9

Nyheter

1. juli, 2024

Folksom Færdercup er tilbake i 2024!