Morsom start på høstferien med potethøsting og idémyldring på Tolvsrød torg


12 oktober, 2023

- Dette var veldig gøy!

Vi har vært så heldige å få besøk av barna på Sandeåsen skole SFO som ivrig høstet og spiste poteter fra den lille potetåkeren og bidro med mange fine idéer og tanker om hva de ønsker seg på Tolvsrød torg.

Vi synes det er innmari gøy å se at barna er så engasjert i utviklingen av nærmiljøet sitt! Dette er en del av brukermedvirkningen som vi gjennomfører i utviklingsfasen i prosjektet, og innspillene deres betyr mye for oss.

IMG_1270     IMG_1256

 

Barna fikk en nostalgisk start på høstferien - og var samtidig med på å påvirke fremtidens Tolvsrød

– Sklier!

– Klatrestativ!

– Trampoliner!

– Frukttrær!

Det manglet ikke kreative ideer da barna på Sandeåsen skole SFO ble spurt hva de ønsket seg til Tolvsrød torg.

Se alle svarene deres nederst i saken!

Bakgrunnen for idémyldringen er at Folksom starter utbyggingen av Tolvsrød torg i mai neste år. På mandag ville de intervjue barna fra Sandeåsen skole for å få deres tanker og meninger knyttet til hva som er viktig for dem å ha i et nærmiljø.

– I dag har vi som en del av utviklingsfasen dialog med Tønsberg kommune, Skjærgårdsmat og Sandeåsen skole for å gjennomføre en del av brukermedvirkningen. Dette er én av flere viktige ting i slik prosess, sier utviklingssjef i Folksom, Ingmar Swanink.

Barna slo to fluer i en smekk og kombinerte spørreundersøkelsen med potetplukking og spising.

– Vi har hatt godt samarbeid før og spiller videre på det her, sier Swanink og næringsrådgiver i Tønsberg kommune og prosjektleder for skolehager, Trine Tenvik.

 

DSC_0372

LÆRINGSRIK: Fra venstre utviklingssjef i Folksom Ingmar Swanink, næringsrådgiver i Tønsberg kommune og prosjektleder for skolehager, Trine Tenvik og ansatt kokk på Sandeåsen skole Bjørn Tore Almås ga barna en spennende og læringsrik start på høstferien. Foto: Magnus Eik (Tønsbergs Blad)

 

Flott initiativ

Tenvik synes at det å spørre barna om deres mening er et flott initiativ fra Folksom.

– Sammen er vi med på å skape fremtiden til ungene og de får selv være med å si hva de syntes er viktig i nærmiljøet. Jeg syntes det er kjempegøy at de ikke bare spør voksne, men også barna om hva de tenker og hva som er viktig for dem. Det er ofte sånn at vi voksne tror vi vet hva barna vil uten at det er helt sant. Det er fint at de får en stemme som blir hørt, sier Tenvik.

– Tolvsrød Torg er ikke bare for de som skal kjøpe leilighet og bo her. Det skal være et tilbud for alle, naboer, de som skal handle eller som bare går forbi. Alle skal få mulighet til å bruke hele området, sier Swanink.

– Tanken er å lage en urban møteplass for hele området, sier han.

 

Potetferie

Før og etter spørreundersøkelsen fløy barna fram og tilbake mellom potetåkeren og bordet med matretter laget av potetene de selv hadde dratt opp.

– Høstferien var jo potetferie for mange i gamle dager, så når området her ble utviklet i juli satte vi ut poteter med et mål om å la barna få opplevelsen av å grave de opp og ikke minst spise de ute i det fri, sier Tenvik.

– Det er tretti barne- og ungdomsskoler i Færder og Tønsberg som er med i skolehageprosjektet og som har fått utstyr til å starte i småskala å dyrke, erfare, lære og forstå hvordan det ene frøet blir til den spiselige gulroten, sier hun.

Tenvik legger vekt på at dette er takket være støtten fra Sparebankstiftelsen 1 Nøtterøy – Tønsberg.

 

opp+med+handa-1

INITIATIV: Barna fra Sandeåsen skole SFO tok godt initiativ og kom med flere gode ideer til byggeprosjektet. Foto: Magnus Eik (Tønsbergs Blad)

 

Spørreundersøkelsen

Dette er spørsmålene ble barna ble stilt og deres svar:

– Hva liker dere å gjøre når dere leker?

– Trimapparater, klatrestativ, spill, utesjakk (den store varianten), trening, huske, hinderløype, sklie, og trampoline, svarte barna under idémyldringen.

– Vi tenker å plante litt busker og trær, kan dere noen busker/trær med frukt og bær som dere ønsker dere?

– Epler, bringebær, pære, druer, plommer, kirsebær, jordbær, ananas og rips.

– Hvilke farger ønsker dere på lekeapparatene?

– Blå, turkis, rød, lysegrønn, grønn, rosa, lilla og svart.

– Hva pleier de voksne å gjøre mens dere leker?

– Sitter på benker, leker, hjelper og snakker.

– Er det noe mer dere tenker at vi bør tenke på til området?

– Lekehus, hundepark, kjæledyrpark og masse planter.

 

Les mer om Tolvsrød torg

Nyheter

1. juli, 2024

Folksom Færdercup er tilbake i 2024!